logo
pomiary projekty ustroje-akustyczne Ustroje oferta realizacje kontakt

Adaptacja akustyczna - Śląsk

O pomoc w poprawie akustyki zwrócił się do mnie właściciel studia nagrań peQin.

Pomieszczenie zostało obudowane od wewnątrz stelażem o różnych grubościach
(na zdjęciach można zobaczyć wystające części zabudowy ścian).
Wypełnienie stelażu to wełna mineralna którą nabito sklejkę i płytę
laminowaną o różnych grubościach w celu zapewnienia szerokopasmowego
pochłaniania niskich częstotliwości i zwiększenia izolacyjności akustycznej
względem pomieszczeń sąsiadujących.

Na podłodze jest wykładzina, a na suficie zawiesiłem 10 dyfuzorów o rozmiarach 100x100cm.
Dodatkowo nad perkusją 2 pochłaniacze 100x100cm.

 



UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem