logo
pomiary projekty ustroje-akustyczne Ustroje oferta realizacje kontakt

Adaptacja akustyczna - pomorze


Salon połączony jest z wnęką na aneks kuchenny i dużym korytarzem. W celu zmniejszenia pogłosu i uzyskania symetrii odbić z obu ścian bocznych ustaliliśmy oddzielenie salonu od korytarza drzwiami.

Ustroje na ścianach bocznych i ścianie za kolumnami umieszczone są w zabudowie, a następnie całość została zasłonięta materiałem. Zabudowa po bokach została pobejcowana w kolorze framugi drzwi, aby lepiej się wkomponowała w pomieszczenie. Przed telewizorem na czas odsłuchu zawieszany dyfuzor podzielony na dwie części, bo TV ma 150cm szerokości.

Dodatkowo na suficie cztery dyfuzory w malowanych ramach zasłonięte maskownicą. Pomiędzy sufitem, a ustrojami zainstalowane zostało oświetlenie led (w rzeczywistości światło jest słabsze).

Przed adaptacją dominował pogłos i buczący bas który zasłaniał resztę pasma. Po adaptacji bas jest szybki i konturowy, średnica ciepła i szczegółowa, pojawiły się wysokie tony, poprzednio zakryte basem. 

 

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem