logo
pomiary projekty ustroje-akustyczne Ustroje oferta realizacje kontakt

Adaptacja akustyczna - Warszawa

DSC 0040

Adaptacja salonu i pomieszczeń połączonych - Warszawa

Tym razem adaptacja akustyczna salonu nie przyniosła by znakomitych efektów, ponieważ w salonie brakuje prawej części ściany za słuchaczem i około 1/3 długości prawej ściany. Salon jest połączony z korytażem, jadalnią i kuchnią. Razem jest to około 65m2. Zaletą takiego układu pomieszczeń jest możliwość słuchania muzyki z jadalni widząc bezpośrednio obie kolumny. Wadą był dłuższy czas pogłosu który po wciśnięciu 'pause' docierał do słuchacza z prawej strony.
Jakoże postawienie ściany w celu oddzielenia salonu nie wchodziło w grę należało równomiernie rozłożyć pochłaniacze we wszystkich połaczonych pomieszczeniach. Dlatego w korytażu na suficie pojawił się jedne pochłaniacz, w jadalni sześć (w układzie 2x3 sztuki), w kuchni idealnie zmieściły się dwa i w salonie cztery.
Dodtkowo w salonie ściana przednia i tylna zostały zabudowane ustrojami i zasłonięte materiałem. Tym razem kolor tkaniny wyraźnie daje o sobie znać.


UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem